Comunicate de presa

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners lansează concursul pentru Premiile de excelență „Viorel-Mihai Ciobanu”

București, 7 martie 2019: Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) va organiza anual, împreună cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, un concurs de eseuri în materia dreptului procesual civil, adresat studenților aflați în anul IV de studiu. Inițiativa reprezintă un omagiu pentru opera și întreaga activitate academică a

Citeste mai mult

Avocatii Zamfirescu Racoti & Partners si Tanasescu Gavrila & Asociatii castiga pentru Romania arbitrajul ICSID cu Alpiq

Un tribunal arbitral international a respins pretentiile Alpiq de peste 450 milioane $ impotriva Romaniei

Bucuresti, 12 noiembrie 2018 – Romania, reprezentata de catre societatile de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) si Tanasescu Gavrila & Asociatii (TGA), a repurtat o binemeritata victorie in litigiul arbitral in care a fost chemata in judecata de catre Alpiq AG Elvetia (Alpiq) in fata tribunalului arbitral international, constituit sub egida Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investitii de la Washington (ICSID).

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners isi extinde structura de conducere, promovand doi avocati la statut de partener

Bucuresti, 08 noiembrie 2018: Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) isi extinde echipa de management prin avansarea a doi avocati la statut de partener. Decizia, care vine in completarea altor sapte promovari interne efectuate la inceputul acestui an, reconfirma strategia ZRP de a stimula dezvoltarea interna a avocatilor pe toate nivelurile de senioritate. Monica Strimbei devine partener in cadrul departamentului Litigii si va coordona mandatele firmei in domeniile care au consacrat-o, si anume dispute in materia pietelor de capital, contencios-administrativ si energie si

Citeste mai mult

O noua exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii ZRP, admisa de Curtea Constitutionala

Deciziile CA privind majorarea capitalului social pot fi atacate cu actiune in anulare in instanta

Citeste mai mult

Un nou partener la Zamfirescu Racoti & Partners: Danut – Ioan Bugnariu devine si noul coordonator al Departamentului de drept penal

Bucuresti, 7 septembrie 2018: Avocatul Danut – Ioan Bugnariu revine la Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) dupa 15 ani si devine, incepand cu aceasta luna, partener al societatii de avocati si coordonatorul practicii de drept penal al afacerilor.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners organizeaza o conferinta dedicata bunastarii si drepturilor copilului pe parcursul procedurii de divort

Bucuresti, 12 aprilie 2018: Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) organizeaza marti, 24 aprilie 2018, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale - Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, cu sprijinul Fundatiei Estuar si al Organizatiei Salvati Copiii, conferinta cu tema „Expunerea minorilor la disputele de familie dintre parinti". Evenimentul va avea loc la Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria, intre orele 9:00 - 14:00.

Citeste mai mult

10 detalii de care trebuie să țineți cont într-un divorț ce implică copii minori

Peste 17. 600 de copii au fost implicați în divorțuri, adică în aproape jumătate din cuplurile ce au inițiat un divorț în instanță în 2016, ultimul an pentru care Institutul Național de Statistică dispune de informații. Iată ce spune avocatul Ovidiu Șerban, Managing Associate la Zamfirescu Racoți & Partners, că ar trebui să știți, în cazul în care vă aflați într-o astfel de situație sau intenționați să faceți un astfel de pas.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners promovează șapte avocați

București, 06 martie 2018 – Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) anunță noi promovări în cadrul departamentului Litigii începând cu 1 februarie 2018. Această etapă face parte din strategia ZRP de management și dezvoltare a talentelor și reflectă angajamentul firmei de a oferi fiecărui avocat, pe parcursul carierei, traininguri personalizate și un program de mentorat customizat, astfel încât aportul fiecăruia să fie valoros pentru întreaga echipă.

Citeste mai mult

Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP

Bucuresti, 9 februarie 2018 - Av. conf. univ. dr. Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal a societatii civile de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP). Dupa o activitate didactica de peste 20 de ani, desfasurata in invatamantul superior si o bogata practica in profesia de avocat, la inceputul acestui an, Mirela Gorunescu s-a alaturat echipei ZRP.

Citeste mai mult

Succes ANRM intr-un arbitraj international: despagubiri contractuale in cuantum total de aproximativ 97,2 milioane USD

Bucuresti, 05 februarie 2018 - SCA Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) a obtinut un succes deplin in disputa dintre compania petroliera Chevron si Agentia Nationala de Resurse Minerale (ANRM), prin hotararea arbitrala finala obtinuta in fata Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert (ICC Paris). Tribunalul arbitral a stabilit obligatia Chevron de plata a sumei de 73.450.000 USD la care se adauga dobanda la nivelul ratei de referinta a BNR + 8%, calculata incepand cu data de 23.10.2014 si pana la data platii integrale (potrivit calculelor noastre, suma totala obtinuta, incluzand

Citeste mai mult

Cresterea pietei imprumutului sindicalizat va alimenta noi oportunitati de business

Bucuresti, 07 Decembrie 2017: Bancheri locali, investitori si avocati au participat la primul seminar privind imprumuturile sindicalizate de pe piata locala, organizat recent de firma de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners impreuna cu Loan Market Association (LMA), vocea autorizata a pietei imprumuturilor sindicalizate din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Evenimentul a oferit oportunitati fara precedent jucatorilor cheie de pe piata, care au putut, astfel, sa interactioneze cu vorbitori de nivel inalt, ce au prezentat analize despre cum va evolua piata imprumuturilor sindicalizate locale.

Citeste mai mult

Parteneriat pentru excelenta in domeniul dreptului penal. Profesorul Valerian Cioclei devine Partner of counsel al ZRP

Bucuresti, 09.05.2017 - Zamfirescu Racoti & Partners anunta consolidarea practicii sale de drept penal, prin hotararea de a stabili o colaborare profesionala permanenta cu dl. avocat Valerian Cioclei, doctor in drept si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in calitate de avocat Partner of counsel.

Citeste mai mult

Litigiile si solutionarea disputelor in Romania

Solutionarea alternativa a disputelor, sub forma arbitrajelor si medierii, a devenit din ce in ce mai populara in Romania ultimilor ani. Arbitrajul este folosit mai ales atunci cand una dintre parti este de o alta nationalitate decat cea romana si/sau cand una sau amandoua partile actioneaza in calitate profesionala. Desi a fost intens promovata, medierea inca nu a castigat teren si nu se apeleaza preponderent la aceasta metoda.

Autori – Dr. Cosmin Vasile, avocat asociat coordonator, Alina Tugearu, avocat asociat International Comparative Legal Guides

Citeste mai mult

Romania are în premiera reprezentant regional la ICC Young Arbitrators Forum

Bucuresti, 7 aprilie 2017 - Curtea Internationala de Arbitraj ICC Paris (ICC Paris) a anuntat printr-un comunicat transmis în data de 6 aprilie 2017 componenta noului grup de reprezentanti regionali ai ICC Young Arbitrators Forum (ICC YAF) pentru mandatul 2017-2019.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners, listata din nou in clasamentul Global Arbitration Review GAR 100

Bucuresti, 03.04.2017 - Global Arbitration Review (GAR), publicatia ce listeaza elita juridica globala in materie de arbitraje, recomanda, si in cea de-a 10-a sa editie, Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) printre cele 100 de firme remarcate la nivel mondial pentru practica in materia arbitrajului international.

GAR noteaza, in analiza sa, ca valoarea proiectelor gestionate de echipa ZRP in ultimul an depaseste 1,2 miliarde de dolari, societatea de avocati fiind implicata in zece arbitraje.

Citeste mai mult

Promovari la Zamfirescu, Racoti &Partners – 9 avocati au facut un pas inainte in cariera

Bucuresti, 09.03.2017 - Promovari la Zamfirescu Racoti & Partners – noua avocati au fost avansati, ca rezultat al muncii si parcursului profesional.

Avocati colaboratori coordonatori (Managing Associate) au devenit Larisa Popoviciu si Iuliana Negoita, in cadrul Departamentului de Consultanta, Cosmin Cojocaru si Ovidiu Serban, in cadrul Departamentului de Litigii.

Citeste mai mult

Un nou succes pentru SAPE Romania intr-un arbitraj international derivat din privatizarea Electrica Moldova

Bucuresti 20.02.2017 - Avocatii SCA Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), asistati de TPA Romania in calitate de experti financiari, au obtinut o noua hotarare arbitrala finala in fata International Chamber of Commerce Paris (ICC Paris), prin care a fost admisa in parte cererea reconventionala formulata de Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) impotriva E.ON Romania S.R.L. (E.ON), aceasta din urma fiind obligata la plata sumei de 4.070.948 RON, plus dobanda, catre SAPE, drept compensatie pentru incalcarea drepturilor actionarului minoritar privind distribuirea de dividende.

Citeste mai mult

Cea mai mare sumă obținută într-un arbitraj internațional implicând o parte română

București 14.02.2017 - SCA Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), în calitate de avocați, și TPA România, în calitate de experți financiari, ambii selectați în urma unei proceduri de achiziție pentru a asigura reprezentarea Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), au obținut o hotărâre arbitrală finală în fața International Chamber of Commerce Paris (ICC Paris), prin care a fost admisă în parte acțiunea SAPE împotriva societăților Enel Investment Holding B.V. și Enel S.p.A (Enel), acestea fiind obligate la plata sumei de 401.209.541,29

Citeste mai mult

Avocatii ZRP, implicati în una dintre cele mai importante tranzactii de pe piata materialelor de constructie de anul acesta

București, 07.12. 2016 - O echipa de avocati ai Zamfirescu Racoti &Partners (ZRP), coordonata de Anca Danilescu, partener al casei de avocatura, impreuna cu Iuliana Negoita si Dan Curiciuc, avocati seniori ai ZRP, a asistat Grupul Saint-Gobain in tranzactia prin care liderul mondial in domeniul habitatului si al constructiilor a achizitionat intregul capital social al companiei romanesti Pietta Glass Working, care activeaza in domeniul procesarii sticlei pentru aplicatii industriale si al elementelor vitrate pentru fatade. Pietta, fondata acum 16 ani de familia cu acelasi nume, dispune de importante facilitati de

Citeste mai mult

Un partener de la Zamfirescu Racoti & Partners, pe lista celor mai buni 150 de tineri avocati din lume în materia arbitrajului comercial

Bucureşti, 02.12.2016 - Dr. Cosmin Vasile, avocat asociat coordonator in cadrul SCA Zamfirescu Racoti &Partners (ZRP), a fost nominalizat de publicatia internationala de drept Who's Who Legal intre cei mai buni tineri practicieni in arbitraj aflati sub varsta de 45 de ani, in prima editie a studiului Future Leaders in Arbitration ce a evidentiat 150 de tineri avocati din firme de top din intreaga lume.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners, alaturi de TTS in tranzactia anului din industria transportului naval in zona Dunarii

București, 10.08.2016 - Avocatii de la Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) au asistat grupul Transport Trade Services (TTS), casa de expeditii ce controleaza CNFR Navrom S.A., in procedura de achizitie a pachetului majoritar al participatiilor in PLIMSOLL Kft., operator fluvial si una dintre cele mai mari companii de logistica din Ungaria. TTS a dobandit astfel 51% din capitalul social al PLIMSOLL Kft., societate ce detine subsidiara FLUVIUS KFT, armator fluvial de nave autopropulsate care si-a construit in ultimii 15 ani o buna reputatie pe piata locala si internationala. Investitia are ca obiectiv intarirea si

Citeste mai mult

Noi parteneri la Zamfirescu Racoti & Partners: doi avocati intra in structura de conducere a firmei

București, 04.07.2016- Noi parteneri la Zamfirescu Racoti & Partners: doi avocati intra in structura de conducere a firmei Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) avanseaza doi avocati la statut de partener in cadrul procedurii de promovare interna din acest an - Elena Iacob si Alina Tugearu, ambele cu o bogata experienta avocatiala si cu vechime considerabila in cadrul firmei. Anterior, acestea au facut parte din echipa de elita a firmei, cu functii de coordonare (managing associates) in cadrul departamentelor de consultanta respectiv de litigii.

Citeste mai mult

Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat neconstitutional un articol din Legea Insolventei nr. 85 / 2006

București, 31.05.2016 -Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis in data de 12 mai 2016 exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatii societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) cu privire la prevederile art. 21 alin. 3 din vechea Lege a Insolventei nr. 85/2006, care statueaza ca masurile administratorului judiciar cuprinse in raportul lunar pot fi contestate in termen de trei zile calculate de la depunerea raportului respectiv la dosarul cauzei, un extras al acestuia trebuind a fi publicat si in Buletinul Procedurilor de Insolventa. Exceptia de neconstitutionalitate este aplicabila in

Citeste mai mult

Promovari in echipa Zamfirescu Racoti & Partners: doi avocati avanseaza in pozitii de senioritate

Bucuresti, 08.03.2016 - Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) anunta doua promovari in randul avocatilor seniori, in cadrul departamentului Litigii, si isi consolideaza astfel echipele in domeniile-cheie arbitraj si litigii / bancar si insolventa.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners, prezenta in clasamentul Global Arbitration Review

02.03.2016 -Practica de arbitraj international a firmei a fost recunoscuta drept una dintre cele mai performante din lume, valoarea proiectelor depasind un miliard de euro

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) a fost evidentiata in clasamentul anual GAR 100, editia a noua, lansat de prestigioasa publicatie Global Arbitration Review, care listeaza elita juridica in materie de arbitraje internationale la nivel global. Valoarea proiectelor de arbitraj gestionate de ZRP in ultimul an depaseste un miliard de dolari, conform estimarilor GAR incluse in editorialul ce acompaniaza clasamentul.

Citeste mai mult

Chambers Global 2016: ZRP, recunoscuta de 10 ani drept lider in domeniul litigiilor.

-Patru Parteneri ai firmei, printre cei mai buni avocati romani recomandati de editia globala a publicatiei Chambers & Partners

București, 17.03.2016 Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este de 10 ani cea mai buna firma de avocatura in domeniul litigiilor si arbitrajului din Romania, conform clasamentului publicat de publicatia juridica internationala Chambers and Partners, editia globala (Chambers Global) 2016. Chambers Global recomanda ZRP si in ariile de practica Drept societar si Drept financiar-bancar pentru performanta notabila in aceste domenii.

Citeste mai mult

Disputa privind vanzarea drepturilor TV din Liga 1, solutionata

București, 08.10.2014-Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a castigat prin hotarare definitiva litigiul impotriva SC RCS-RDS SA, avand ca obiect ordonanta presedintiala prin care furnizorul de servicii de telecomunicatii solicitase atribuirea drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal din cadrul Ligii 1 de fotbal din Romania, pentru sezonul competitional 2014 - 2015. In subsidiar, RCS-RDS solicitase organizarea unei proceduri competitive pentru vanzarea drepturilor de difuzare a competitiilor fotbalistice din Liga 1, pretinzand incalcarea legislatiei concurentei.

Citeste mai mult

Antoniu Obancia, partener Zamfirescu Racoti & Partners, a lansat o carte dedicata procedurii insolventei

Bucuresti, 18 iunie- Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) si Editura Hamangiu au lansat miercuri, 18 iunie 2014, volumul Procedura insolventei. Efectele juridice asupra contractelor debitorului, autor Cozmin-Antoniu Obancia, partener in cadrul ZRP

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners, reconfirmata de Chambers Global drept lider in ariile de practica Litigii si Insolventa

Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) a fost clasata pe prima pozitie in ariile de practica Litigii si Insolventa, cercetate de publicatia juridica internationala Chambers and Partners, editia globala (Chambers Global) 2014. .

”ZRP si-a pastrat locul in varful ierarhiei caselor de avocatura pentru al optulea an consecutiv in domeniul litigiilor, iar departamentul Insolventa si-a reconfirmat excelenta profesionala pentru al cincilea an consecutiv, fiind recomandat ca lider in domeniul insolventei.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoţi & Partners organizează dezbaterea: „Jurisprudenţa CEDO în materia procedurilor penale” Invitat de onoare – prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan

Bucureşti, 05 mai 2015 - Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) organizează în data de 19 mai 2015 primul eveniment din seria dezbaterilor dedicate actualității juridice în domeniul proceselor penale. Intitulat Jurisprudenţa CEDO în materia procedurilor penale - Speţe recente. Condamnări celebre. Probleme de drept actuale, evenimentul propune o abordare practică în prezentarea problemelor cel mai intens confruntate cu examenul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners a asistat Complexul Energetic Hunedoara in fuziunea cu Societatea Nationala a Huilei Petrosani

Bucuresti, 10 iulie 2013 - Complexul Energetic Hunedoara, societate detinuta in totalitate de statul roman, actionand in domeniul energiei electrice, a absorbit Societatea Nationala a Huilei Petrosani, companie de stat din domeniul minier. Formalitatile de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului a operatiunii de fuziune au fost finalizate in data de 8 iulie a.c. 

Citeste mai mult

Terenul si cladirea Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor proprietarului nationalizat

Bucuresti, 27 mai 2013 - Avocatii din cadrul Zamfirescu Racoti & Partners au redobandit prin hotarare judecatoreasca irevocabila Hotelul Ambasador pentru mostenitorii arhitectului ARGHIR CULINA, fostul proprietar al constructiei.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners recastiga brandurile Realitatea Media pentru societatea Win Win Business & Lobby Company Limited

Bucuresti, 21 mai 2013 - Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) a recastigat dreptul de proprietate asupra marcilor Realitatea Media pentru clientul Win Win Business & Lobby Company Limited.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti & Partners numeste un nou partener si promoveaza alti patru avocati colaboratori

Bucuresti, 18 aprilie 2013 -  Societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) anunta o serie de promovari in randul partenerilor si avocatilor seniori. Antoniu Obancia, avocat colaborator coordonator a fost promovat partener in cadrul departamentului de litigii, alaturandu-se echipei de asociati ZRP formată din Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu - parteneri fondatori, Cosmin Vasile -partener coordonator si Anca Danilescu, partener senior.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu devine Zamfirescu Racoti & Partners si desemneaza un nou Asociat Coodonator

Bucuresti, 08 aprilie 2013 - Incepand cu data de 8 aprilie 2013, societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu isi schimba denumirea in Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP).

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu obtine anularea procedurii de achizitie publica organizata de Complexul Energetic Oltenia

Bucuresti, 06 februarie 2013: Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a reprezentat S.C. Unicom Tranzit S.A. în cadrul contestatiei formulate împotriva procedurii de licitatie pentru încheierea acordului-cadru de transport feroviar de carbune organizata de Complexul Energetic Oltenia, în calitate de Autoritate contractanta.

Procedura organizata de Complexul Energetic Oltenia avea în vedere un acord-cadru corespunzator unei perioade de doi ani, cu o valoare estimata de 337.368.640 RON (echivalentul a 75.643.192 Euro).

Citeste mai mult

Partenerii Zamfirescu Racoti Predoiu din nou in elita profesionistilor

Bucuresti, 8 ianuarie 2013 - Partenerii societatii de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu completeaza si în 2013 elita profesionistilor de pe piata locala a avocaturii de business, conform evaluarii realizate de renumita publicatie juridica internationala Chambers & Partners, editia Chambers Europe 2013.
Chambers Europe a comunicat ieri numele avocatilor prezenti în clasamentele realizate pe fiecare arie de practica cercetata fara a dezvalui pozitiile acestora, editia integrala urmând a fi data publicitatii în luna aprilie 2013.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu solicita Curtii de Justitie a Uniunii Europene pronuntarea unei hotarari preliminare

Bucuresti, 5 decembrie 2012 - Echipa de litigii fiscale a societatii de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a formulat o cerere adresata Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) pentru pronuntarea unei hotarâri preliminare în legatura cu interpretarea dispozitiilor legale interne privind plata taxei pe valoare adaugata (TVA) de catre persoane fizice asimilate persoanelor impozabile. Acest demers a fost efectuat în vederea solutionarii unei cauze aflate pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia.

Solicitarea vizeaza clarificarea urmatoarelor aspecte:

Citeste mai mult

Ce trebuie sa stiti despre inregistrarea unei marci (1)

Bucuresti, 18 septembrie 2012: 1 Proprietatea marcilor  Cine poate depune cereri? In conformitate cu Legea din Romania nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, orice persoana fizica sau persoana juridica poate detine in proprietate o marca inregistrata. Persoanelor fizice sau juridice straine avand rezidenta sau sediul in afara teritoriului Romaniei li se aplica, de asemenea, prevederile acestei Legi, in conformitate cu conventiile internationale privind marcile si indicatiile geografice la care Romania este parte.

2 Obiectul marcii inregistrate

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu, alaturi de Transport Trade Services

Bucuresti, 11 iulie 2012 - Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a asistat compania Transport Trade Services (TTS) în cadrul procedurii de negociere si semnare a contractului de investitie de tip private equity cu International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale. Investitia de 12 milioane de euro va ajuta TTS sa îsi extinda flota de nave si sa dezvolte alte operatiuni în porturile dunarene si în Constanta. Investitia IFC, realizata prin majorarea cu 10% a capitalului social al TTS, are ca obiect îmbunatatirea si extinderea serviciilor de transport

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu obtine o solutie irevocabila favorabila

Bucuresti, 16 mai 2012 - Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a obtinut o solutie irevocabila favorabila în litigiul în care a reprezentat Asocierea S.C. Safege S.A., AECOM Ingenieria S.R.L. si Artelia Romania S.R.L., dupa doar doua luni de la data initierii procedurii de contestatie. În data de 26 ianuarie 2012, Compania Apa Bratov S.A., în calitate de Autoritate contractanta, a comunicat Asocierii respingerea ofertei depuse de aceasta în cadrul procedurii de achizitie publica organizata pentru atribuirea contractului “Asistenta Tehnica pentru Managementul

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu continua sa ocupe prima pozitie in doua arii de practica

Bucuresti, 11 mai 2012 – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a fost clasata pe prima pozitie în doua din ariile de practica cercetate în România de publicatia juridica internationala Chambers and Partners, editia Chambers Europe 2012. Zamfirescu Racoti Predoiu îsi mentine pozitia de lider în domeniile Litigii si Insolventa/ Restructurare pe piata locala de avocatura, clasificarile fiind realizate în baza unor criterii precum expertiza si calitatea asistentei juridice în aceste arii de practica, comportamentul profesional, perspicacitatea comerciala,

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu deschide primul birou teritorial la Cluj

Bucuresti, 10 mai 2012 – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) îsi extinde activitatea prin înfiintarea unui sediu secundar la Cluj, decizie ce se înscrie în strategia de dezvoltare teritoriala a casei de avocatura. Proiectul de extindere a operatiunilor societatii în zona Cluj a fost demarat în urma cu câteva luni, iar în prezent toate demersurile administrative pentru functionarea biroului local au fost finalizate.

Citeste mai mult

Noul Cod de Procedura Civila va avea un impact semnificativ asupra mediului de afaceri

Bucuresti, 12 aprilie 2012 – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a organizat saptamâna aceasta, împreuna cu Ziarul Financiar, conferinta cu tema “Noul Cod de Procedura Civila – Ghid de utilizare practica”. Evenimentul a reunit avocati, juristi, reprezentanti ai instantelor, profesori în drept, pe secretarul de stat în Ministerul Justitiei, Lidia Barac, si Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica.

Citeste mai mult

ZRP Insolvency SPRL coopteaza director executiv

Bucuresti, 21 martie 2012 – Elena Cosma a fost numita în functia de Director Executiv al ZRP Insolvency SPRL, aceasta urmând sa se implice în coordonarea si gestionarea proiectelor de insolventa. Elena Cosma se alatura echipei de conducere din care mai fac parte Stan Tîrnoveanu, Managing Partner al societatii de avocati si Calin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner în cadrul departamentului de Litigii si Arbitraje al ZRP.

În atributiile noului Director Executiv sunt incluse:

Citeste mai mult

Cifra de afaceri a ZRP – in crestere cu 35%

Bucuresti, 15 martie 2012 – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a înregistrat în 2011 o cifra de afaceri în valoare de 19.184.235 RON (echivalentul a 4.5 milioane EURO calculat la cursul valutar mediu comunicat de Banca Nationala a României pentru anul 2011), în crestere cu 35% fata de rezultatele financiare din anul precedent. Gestiunea eficienta a resurselor, concretizata în mentinerea evolutiei cheltuielilor sub nivelul de crestere a veniturilor, ca efect al efortului continuu de optimizare a randamentului firmei, a sustinut avansul semnificativ al profitului

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu a finalizat cu succes un important proiect in materia dreptului bancar

Bucuresti, 28 februarie 2012 - Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu a finalizat cu succes un important proiect în materia dreptului bancar: mentinerea a doua hotarâri de sanctionare, constând în retragerea aprobarilor de a exercita responsabilitati de administrare si/sau conducere într-o institutie de credit, hotarâri luate de catre Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a României

Citeste mai mult

Anul 2011 a fost bun pentru ZRP Tax

Bucuresti, 16 februarie 2012 - Avansul cifrei de afaceri a avut la baza extinderea portofoliului de clienti si cresterea numarului de proiecte de consultanta fiscala, în special în domeniile industrial, imobiliar, constructii si prestari de servicii.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu infiinteaza ZRP Insolvency

Bucuresti, 5 decembrie 2011 – Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) îsi extinde practica de insolventa prin înfiintarea ZRP Insolvency SPRL. Noua companie va gestiona proiectele în materie de insolventa cu accent pe proceduri de reorganizare si de lichidare. Înfiintarea ZRP Insolvency SPRL se înscrie în strategia de dezvoltare a firmei de avocatura si completeaza alaturi de ZRP Tax portofoliul de servicii integrate acordate clientilor.

Citeste mai mult

Zamfirescu Racoti Predoiu obtine o hotarare irevocabila

Bucuresti, 25.11.2011 - Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a obtinut o solutie irevocabila în procesul în care a reprezentat Grupul Industrial Voiculescu & Co (GRIVCO), împotriva actionarilor care printr-o actiune concertata au depasit pragul de 33% din capitalul social detinut la emitentul Lacta Giurgiu, si care nu au respectat prevederile legale de lansare a ofertei publice de cumparare obligatorii, adresata detinatorilor de valori mobiliare.

Citeste mai mult