Comunicate de presa

Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP

Bucuresti, 9 februarie 2018 - Av. conf. univ. dr. Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal a societatii civile de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP). Dupa o activitate didactica de peste 20 de ani, desfasurata in invatamantul superior si o bogata practica in profesia de avocat, la inceputul acestui an, Mirela Gorunescu s-a alaturat echipei ZRP.

Experienta dobandita a constat, cu precadere, in asistarea si reprezentarea clientilor, in toate fazele procesului penal, in numeroase cauze, cu preponderenta cele ce au avut ca obiect infractiuni economico-financiare, infractiuni de serviciu si de coruptie, precum si fapte penale aflate in competenta structurilor specializate de Parchet (DIICOT, DNA).

”Suntem mandri ca avem in echipa de drept penal colegi de valoarea Mirelei si sunt convins ca ea va continua cu succes munca inceputa de fostul nostru coleg Antoniu Obancia, cel care a coordonat acest departament pana la finele anului 2017. Mirela este o profesionista pasionata, cu o bogata experienta teoretica si practica, ce o va ajuta sa isi indeplineasca cu distinctie noua responsabilitate, aceea de a face renumit un departament deja recunoscut la nivel local si international”, a declarat Calin-Andrei Zamfirescu, partener senior al ZRP.

Mirela Gorunescu este prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii ”Nicolae Titulescu” din Bucuresti si a publicat in calitate de autor sau de coautor peste 20 de lucrari si monografii, precum si numeroase articole de specialitate. Printre lucrarile publicate amintim: Dreptul penal al afacerilor, Ghidul penal al omului de afaceri sau Dictionarul de drept penal. A fost implicata si in proiecte de cercetare, in domeniul dreptului penal, dintre acestea amintim pe cel privind pozitionarea procesului penal roman intre legalitate si celeritate. A participat, in calitate de expert, la proiectul de unificare a practicii de drept penal, derulat de Institutul National al Magistraturii si Consiliul Superior al Magistraturii.

Odata cu venirea Mirelei Gorunescu, a incetat indelungata colaborare avuta cu Antoniu Obancia, fostul coordonator al practicii de drept penal. „Am decis de comun acord cu Antoniu incetarea colaborarii, iar acum, cand drumurile noastre profesionale se despart, realizam mai bine ca niciodata ce calatorie fantastica am parcurs impreuna. Ramanem cu amintirea unui coleg de valoare, care a condus sute de proiecte si litigii de drept penal, fiecare dintre ele fiind, deopotriva, provocari si succese”, mai spune Calin-Andrei Zamfirescu. Reamintim pe aceasta cale si faptul ca, incepand cu luna iunie 2017, echipei de drept penal a ZRP i s-a alaturat, in calitate de „of counsel”, reputatul specialist in drept penal, dl. av. prof. univ. dr. Valerian Cioclei.