Comunicate de presa

Un nou partener la Zamfirescu Racoti & Partners: Danut – Ioan Bugnariu devine si noul coordonator al Departamentului de drept penal

Bucuresti, 7 septembrie 2018: Avocatul Danut – Ioan Bugnariu revine la Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) dupa 15 ani si devine, incepand cu aceasta luna, partener al societatii de avocati si coordonatorul practicii de drept penal al afacerilor.

”Este o bucurie si o onoare pentru mine sa ma intorc alaturi de fostii mei colegi in firma in care am inceput sa practic avocatura. Prioritatile mele la ZRP vor fi extinderea serviciilor de drept penal si in zona de preventie, prin consilierea clientilor in sensul fraudelor la care ar putea fi expusi si constientizarii cadrului legal extrem de specializat existent, si valorificarea la maximum a capacitatii ZRP de a furniza clientilor echipe multidisciplinare, adevarate task-force-uri, atat de necesare in cazurile urgente si complexe cu care se confrunta clientii corporativi”, a declarat Danut-Ioan Bugnariu, noul partener ZRP.

”Pentru noi, ca firma, este foarte important ca largirea sferei partenerilor sa fie realizata intr-o maniera cat mai fireasca si compatibila. Cu Danut, am avut relatii de colaborare de multa vreme si am constatat ca exista acea sinergie, compatibilitate si spirit de apartenenta la ZRP pe care le urmaream. Sunt convins ca, sub conducerea lui Danut si cu sprijinul av. prof. univ. dr. Valerian Cioclei, practica noastra de drept penal se va consolida, devenind un lider si un reper pe piata eterogena si animata a acestui tip de servicii avocatiale”, spune partenerul fondator al ZRP, Calin-Andrei Zamfirescu. 

Cu peste 17 ani experienta profesionala in materia consultantei si litigiilor civile si de afaceri si cu o specializare in domeniul dreptului penal al afacerilor, inclusiv un stagiu de pregatire la Fitzwilliam College, University of Cambridge, Danut - Ioan Bugnariu este recunoscut ca expert pe legea penala romana de instantele din Anglia (Westminster Court of Magistrates), fiind de asemenea membru al unor reputate organizatii profesionale (cum ar fi, de pilda, Fair Trials International, Londra, sau European Criminal Bar Association).

In domeniul dreptului penal al afacerilor, activitatea sa profesionala a cuprins reprezentarea si consilierea atat a unor companii de top locale sau straine, companii din domenii economice cheie, cat si a unor nume cu rezonanta din mediul de afaceri si din politica romaneasca. 

Dosarele sale au vizat toate ariile de practica ale dreptului penal - infractiuni de coruptie, spalarea banilor, crima organizata, fraude, inclusiv cele care fac obiectul competentei structurilor specializate de Parchet (DIICOT, DNA), dar si sprijinirea unor investigatii interne sau prevenirea fraudelor. Danut - Ioan Bugnariu a conceput si sustinut in repetate randuri si traininguri pe teme de drept penal pentru entitati private.

Expertiza lui Danut - Ioan Bugnariu se va alatura practicii redutabile a penalistilor ZRP, care, de sase ani de zile, ofera solutii clientilor corporativi in legatura cu probleme si dosare de drept penal si care, de la mijlocul anului trecut, a beneficiat si de aportul experientei reputatului specialist in drept penal, av. prof. univ. dr. Valerian Cioclei.