Comunicate de presa

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners lansează concursul pentru Premiile de excelență „Viorel-Mihai Ciobanu”

București, 7 martie 2019: Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) va organiza anual, împreună cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, un concurs de eseuri în materia dreptului procesual civil, adresat studenților aflați în anul IV de studiu. Inițiativa reprezintă un omagiu pentru opera și întreaga activitate academică a distinsului profesor Viorel-Mihai Ciobanu și dorește să promoveze interesul studenților pentru domeniul dreptului procesual civil. 

Prima ediție a concursului se va desfășura în perioada 14 martie – 22 aprilie 2019 și va avea următoarele etape:

14 martie 2019

Publicarea temei eseului

27 martie 2019

Termenul limită pentru predarea lucrărilor

1 aprilie 2019

Transmiterea speței în atenția finaliștilor primei etape

15 aprilie 2019

Depunerea concluziilor scrise și susținerea acestora în fața unei comisii formate din doi avocați din cadrul ZRP și a unui cadru universitar de la Facultatea de Drept.

Desemnarea câștigătorilor

22 aprilie 2019

Festivitatea de premiere

Pentru a se înscrie în competiție, studenții trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate și să redacteze un eseu care să respecte cerințele conform regulamentului de organizare a concursului.

Zamfirescu Racoți & Partners are în vedere două categorii de premii pentru cei mai valoroși studenți:

 

  •  Premiul de excelență „Viorel-Mihai Ciobanu” în valoare de 1.000 de euro pentru candidatul care analizează cel mai complet problemele de procedură civilă incidente în speță și propune o rezolvare corectă și riguros științifică
  •  Premiul de excelență „Viorel-Mihai Ciobanu” în valoare de 2.000 de euro pentru candidatul care are cea mai originală pledoarie și/sau oferă cea mai deosebită variantă de rezolvare a speței.

 

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners

 

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale. 

ZRP are o echipă de 53 de avocați, dintre care 11 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Dănuț-Ioan Bugnariu și Cătălin Micu (asociați), și Valerian Cioclei, asociat of counsel.

 

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

 

Departamentul Comunicare

SCA Zamfirescu Racoţi & Partners

 

Cosmina Mureşan

Director of Marketing Communications

Telefon: 0745 588 959 / 021 311 05 17

Fax: 021 311 05 19

 

E-mail: cosmina.muresan@zrp.ro