Avocati colaboratori coordonatori

Valentin MOROEANU

E-mail: Valentin.Moroeanu@ZRP.RO

Descarca V-Card

Valentin Moroeanu este specializat in litigii civile si arbitraj, oferind servicii de asistenta juridica unor importante societati nationale si internationale cu privire la numeroase aspecte juridice. Experienta vasta in acest domeniu include participarea la proceduri de negociere si conciliere. Avand o cunoastere complexa si solida a dreptului civil si dreptului comercial roman, Valentin ofera cu regularitate asistenta juridica unor societati europene in domeniul negocierii contractelor si transferurilor de afaceri importante. Valentin reprezinta un numar semnificativ de societati nationale si internationale, precum si persoane fizice in negocierile legate de prevenirea sau incetarea disputelor. In plus, Valentin a coordonat proiecte de litigii cu un numar mare de dosare legate de dreptul muncii, procedura executarii silite si aspecte ce tin de dreptul imobiliar.

Cosmin COJOCARU

E-mail: cosmin.cojocaru@ZRP.RO

Descarca V-Card

Cosmin Cojocaru are experienta de peste zece ani in avocatura si face parte din echipa de arbitraj a societatii, avand o expertiza remarcabila in materia disputelor in domeniul constructiilor, incluzand litigii izvorate din neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a unor contracte de tip FIDIC. Activitatea lui Cosmin se concentreaza, de asemenea, pe litigii civile si comerciale, incluzand dispute contractuale, procese legate de achizitia si vanzarea societatilor, dispute din domeniul imobiliar si incidente legate de procedura executarii silite, drept administrativ, privatizarea societatilor comerciale si drept societar. Cosmin ofera servicii de asistenta si reprezentare juridica atat in faza prealabila declansarii litigiului, cat si in fata instantelor de drept comun sau de arbitraj.

Ovidiu SERBAN

E-mail: ovidiu.serban@ZRP.RO

Descarca V-Card

De peste 10 ani membru in Baroul Bucuresti si de peste sapte ani membru al echipei ZRP, Ovidiu Serban este specializat in drept fiscal si drept civil, inclusiv materia litigiilor dintre profesionisti. Ovidiu face parte din echipa de litigii a societatii si a dobandit o bogata experienta practica de-a lungul timpului ca urmare a participarii active in cadrul unora dintre cele mai importante si variate proiecte in care societatea a oferit asistenta juridica clientilor sai. Din acestea mentionam litigii fiscale (in materie de TVA, accize, impozit pe profit, impozite si taxe locale), litigii civile sau arbitrale derivate din raporturile dintre profesionisti (antrepriza in constructii, contracte in domeniul energiei electrice si gazelor naturale, pretentii comerciale si recuperari creante) dar si in litigii derivate din raporturile de familie si mostenire.

Laura RETEGAN

E-mail: laura.retegan@zrp.ro

Descarca V-Card

Dr. Laura Retegan face parte din echipa ZRP din anul 2007.

Are o experiență profesională de peste 10 ani în domeniul litigiilor, cu focus pe litigii civile, dispute de drept comercial și drept bancar, reorganizare și insolvență. Sfera sa de practică include şi o gamă variată de litigii cu profesionişti, în materia dreptului civil, societar, litigii generate de procedura executării silite, contencios administrativ, precum și proiecte privind sesizarea CJUE prin procedura întrebării preliminare. Este absolventă a Universității „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Drept, Cluj-Napoca, deține un master în Instituţii de Drept Privat în cadrul aceleiași facultăți, a urmat cursurile de drept transnațional ale Facultății de Drept, Universitatea Geneva și este certificată de Organisation Mondiale de la Propriete Intellectuelle, Academie de l’OMPI, în materia proprietății intelectuale. Laura este doctor în Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, cu teza de doctorat „Cesiunea de creanță – mijloc juridic de realizare a dinamicii obligațiilor”.

Violeta SARANCIUC

E-mail: violeta.saranciuc@zrp.ro

Descarca V-Card

Violeta Saranciuc s-a alăturat echipei ZRP în anul 2009.

Cu o experiență profesională de șapte ani, Violeta este specializată în arbitraj internațional și litigii. Experiența ei include dispute arbitrale în varii domenii, în special în proiecte de construcții civile și industriale, inginerie și design, real estate, dar și privatizări și alte vânzări de acțiuni, precum și vânzări internaționale de mărfuri. Violeta este Fellow la Chartered Institute of Arbitrators din Londra (FCIArb), titlu care reprezintă o recunoaștere internațională a specializării și experienței în arbitraj internațional. În instanță, Violeta pledează în litigii între profesioniști, proceduri judiciare conexe arbitrajului și cauze de contencios administrativ, inclusiv în domeniul dreptului concurenței și în litigii privind integritatea funcției publice. Este absolventă a cursurilor de licență și master în Dreptul afacerilor ale Facultății de Drept, Universitatea București.

Alexandru IORGULESCU

E-mail: alexandru.iorgulescu@zrp.ro

Descarca V-Card

Dublu licențiat în drept și administrație și afaceri al Universității București, Alexandru Iorgulescu s-a specializat în drept financiar-bancar, drept cambial, insolvenţă și executare silită, acordând asistenţă unor importante companii de pe piaţa românească. Alexandru s-a alăturat echipei de litigii a ZRP în 2011 având un rol esențial în proiecte ce au implicat reprezentarea celor mai mari jucători de pe piața bancară în recuperarea unor credite neperformante precum și în spețe diverse legate de activitatea bancară. În ultimi ani Alexandru a dobândit o experiență vastă în materia instrumentelor financiare de plată asistând clienți în litigii generate de tranzacții cu elemente de extraneitate. Alexandru s-a implicat totodată și in dezvoltarea practicii de dreptul asigurărilor, reprezentând cele mai importante companii prezente pe piața românească în mai multe litigii având ca obiect daune de valori ridicate finalizate prin exonerarea totală ori parțială de la plata despăgubirilor.