One Move Ahead

Press Releases

ZRVP premiază atitudinea civică

Publication: ZRVP

Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) lansează în parteneriat cu DILEMA VECHE și JURIDICE.ro concursul de eseuri cu premii pe tema „RESTRÂNGEREA LIBERTĂȚILOR INDIVIDUALE ÎN CONTEXT PANDEMIC” care se va desfășura în perioada 3 noiembrie – 3 decembrie 2021. Din juriu fac parte personalități de marcă din mediul academic, universitar, juridic și jurnalistic.

Sunt invitați să participe absolvenții licențiați în științe juridice ai unei facultăți de profil din cadrul universităților acreditate în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.

Exercițiul de atitudine civică lansat de societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners își propune informarea societății civile asupra responsabilității pe care statul o are într-o situație excepțională ce determină limitarea temporară a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi.

“Pandemia a polarizat și radicalizat societatea românească. Iată de ce, prezentul concurs își propune să analizeze și să dezbată zguduitoarea încercare pe care o traversam și cu care ne confruntam din punct de vedere juridic, sociologic, etic și filozofic. Alegerea „eseului”, ca specie a prozei literare, are rostul de a oferi rigurozității dreptului metoda prin care să fie mai lesne descifrat, premisă fără de care argumentele pro și contra nu ar putea dobândi profunzimea și sensul atât de necesare pentru a putea fi înțelese”, susține domnul avocat Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP și totodată președintele juriului, din care fac parte doamna Ioana Ene Dogioiu, domnul Corneliu Bîrsan, domnul Corneliu-Liviu Popescu și domnul Sever Voinescu.

Rezultatele concursului vor fi anunțate la data de 13 decembrie 2021, iar premiile vor fi oferite la data de 17 decembrie 2021.

Premiile constau în:

Locul I – un premiu în valoare de 20.000 lei

Locul II – un premiu în valoare de 15.000 lei

Locul III – un premiu în valoare de 10.000 lei

Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate.

Regulamentul concursului poate fi accesat pe paginile web www.zrvp.ro și www.juridice.ro.

REGULAMENTUL CONCURSULUI (PDF DOWNLOAD)

DECLARAȚIE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL (DOWNLOAD)

ACT ADIȚIONAL REGULAMENT DE CONCURS ESEURI

COMUNICAT DE PRESA PRELUNGIRE TERMEN JURIZARE

COMUNICAT DE PRESA ANUNT 20 FINALISTI

COMUNICAT DE PRESA ANUNT CASTIGATORI

FESTIVITATEA DE PREMIERE (VIDEO)

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.