One Move Ahead

Media Coverage

Legal Mechanisms for Talent Retention

Publication: Profit.ro

Programele de investitii in talente incep cu strategii de protejare, restrictii privind clauza demisiei si penalitati. Clauze pentru evitarea concurentei neloiale

Antreprenorii pot folosi mecanisme contractuale pentru asigurarea retentiei talentelor, existand situatii in care angajarea unei persoane-cheie a concurentei sau a unei parti a echipei ar putea asigura un avantaj competitiv, a explicat Catalin Micu, Partner Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, la conferinta ”Piata muncii, intre criza si reinventare”, organizata de Profit.ro.

„Programele de investitii sunt utile angajatului pentru ca are acces la un sistem educational pe care, din surse proprii, nu si-l poate permite. Dar au existat situatii in care angajatii au incalcat aceste clauze de formare profesionala, nu au platit banii angajatorului sau angajatorul la care au plecat nu i-a platit fostului angajator si, atunci, au fost actionati in instanta, iar angajatorii si-au recuperat banii”, explica Micu.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.