One Move Ahead

Media Coverage

Divorce and the Fight for Custody

Divortul si lupta parintilor pentru copii

Publication: Capital Magazine

Si atunci cand nu mai sunt sot si sotie, fostii parteneri trebuie sa ramana parintii copiilor lor. Din pacate, in multe cazuri, copiii devin arme ale manipularii in lupta pentru custodie. Atunci cand tatal sau mama nu isi poate petrece timp cu copilul conform planului parental stabilit de judecator din cauza interventiilor celeilalte parti, instanta dispune, de cele mai multe ori, inceperea executarii silite a hotararii judecatoresti. Problema este ca parintele vizat nu se supune legii nici in acest moment. Ce este atunci de facut?

Experienta acumulata de-a lungul anilor in spetele de dreptul familiei ne-a aratat ca, in incercarea de a arunca vina destramarii relatiilor de familie pe partenerul de viata sau de a obtine, cu orice pret, o palida razbunare pentru eventualele suferinte, parintii uita de consecintele iremediabile pe care un proces de divort le poate avea asupra copiilor.

De regula, instantele stabilesc la divort si masurile privind copiii minori: custodia copilului,stabilirea locuintei, programul de vizita al celuilalt parinte sau pensia de intretinere.

Authors: Ovidiu Serban, Celestino Dinca

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.