One Move Ahead

Media Coverage

How the Romanian State Fails to Protect Its Children

Semnalul de alarmă al unui avocat specializat in dreptul familiei despre violenta asupra copiilor

Publication: Adevarul

Cu o experientă de peste 12 ani in dreptul familiei, avocatul Ovidiu Serban sustine că statul roman este incapabil să isi protejeze copiii, iar acest lucru se intamplă atat din cauza unor problemele de ordin legislativ, cat si din cauza unor chestiuni de ordin executiv si judecătoresc, de aplicare a legilor de cei investiti cu această obligatie.

„Statul se ingrijeste in ultimii anii tot mai mult de protectia drepturilor infractorilor, care, evident, nu trebuie ignorate. Insă drepturile copiilor sunt aproape uitate si aduse in discutie doar atunci cand se poate specula un interes electoral sau material. Din acest motiv, fără o interventie urgentă si semnificativă la toate nivelurile (legislativ, executiv si judiciar) riscăm să avem, peste nu foarte mult timp, la nivel de masă, copii cu grave probleme emotionale cărora le va fi foarte dificil să se integreze in societate”, avertizează avocatul Ovidiu Serban.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.