One Move Ahead

Media Coverage

The Colectiv File: Lawyers Request the Increase of Claimed Damages

Publication: Romania Libera

Avocații din cadrul Zamfirescu Racoți Vasile & Partners asistă pro bono 45 de părți civile în dosarul Colectiv, atât supraviețuitori, cât și persoane apropiate ale victimelor. Echipa de avocați, coordonată de av. Călin-Andrei Zamfirescu, este formată din Doru Cosmin Ursu, avocat colaborator senior, și Ionuț Chisăr, avocat colaborator.

Prima sentință în dosarul Colectiv a fost emisă în decembrie 2019, adică la peste patru ani de la producerea acelei tragedii. În opinia dumneavoastră, acest termen a fost nejustificat de lung sau, dimpotrivă, acest termen a fost necesar pentru a lămuri cât mai multe aspecte ale acestui dosar?

Distanța între momentul tragediei si cel al trimiterii în judecată/soluționării definitive a dosarului va fi întotdeauna percepută diferit de părțile implicate într-un proces.

Este firesc ca cei care au suferit de pe urma incendiului să își dorească ca instituțiile statului să găsească și să tragă la răspundere persoanele ce se fac vinovate de producerea acestuia, in timp ce persoanele puse sub acuzare caută mai mult timp pentru a-și găsi argumente favorabile și pentru a-și pregăti apărarea.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.